Hjem
 
Organisasjon

 Fiske

 Småviltjakt
 Elgjakt

 Kart

 Bilder

 Linker

 Nyheter

 Søk

 

 

Fiskekonkurranse
15.06.2012

Til nyheter

Lørdag 16. juni arrangeres det for første gang i historien fiskekonkurranse på Snubbavannet.

Konkurransen starter kl. 15.00 og påmeldinga er fra kl 13.00 til 15.00. Bare følg skiltene etter avkjøringen til Snubba.

Vannet har en flott bestand av bitevillig ørret. Det finnes også ål i vannet, men bare ørretfangst gir grunnlag for å være med i konkurransen om flotte pengepremier. Minste fisk gir 500 kroner i premie, og største fisk gir 1000 kroner. Hovedgevinsten er for mest fisk (kg), og premiesummen blir fastsatt etter hvor mange som deltar i konkurransen.

Deltakeravgiften er 100 kroner for barn og alle som har gyldig fiskekort for vassdraget, 150 kroner for alle som ikke har fiskekort ved på melding.
For de som ønsker å kjøpe fiskekort for sesong, uke, eller døgn, kan kjøpe det ved påmelding. Da blir deltakeravgiften redusert fra 150 til 100 kroner.

Greit å vite om vannet: På kartet heter vannet Østervikvannet, mens det blant innbyggerne i Snubba kalles Snubbavannet, eller på samisk, Duorgajavre. Vannet er ganske grunt og har mange skjær, noe som gjør at små byttedyr som ørreten spiser, har gode oppvekstmuligheter. Vannet har 7 fine elver eller bekker som renner inn i vannet. Den største ørreten som er fanget i vannet er 8,7 kilo. Det er mange år siden, men muligheten for å slå rekorden er der så lenge det er fiskere og ørret i vannet.

Regler for fiskekonkurransen får du ved påmelding, men fiske skal bare foregå med meite. Det vil si at agnet på kroken må være noe som fisken kan spise. Makk, ost, maggot, kjøttbiter eller hva du tror er best. Sluk og flue er altså ikke lov å benytte.

Konkurransen arrangeres av Ofoten og Sør-Troms jakt og fiskelag (OST JFL). Snubba grendelag skal ha bål og lavvo ved vannkanten hvor de selger pølser, brus og kaffe og kanskje enda mer.

Fiskekonkurransen foregår i den enden av vannet som ligger nærmest Grovfjordkrysset. Bare følg skiltingen om fiskekonkurranse når du svinger inn på «gammelveien» i Snubba.

Stein-Erik Eilertsen
 

 

 

 

 

 

Sist oppdatert 15.06.2012