Hjem
 
Organisasjon

 Fiske

 Småviltjakt
 Elgjakt

 Kart

 Bilder

 Linker

 Nyheter

 Søk

 

 

Ørret over 3 kg tatt på flue
10.07.2015

Til nyheter

Mange har hatt en god fiskeopplevelse i vassdraget, og tidligere i sommer ble det tatt en ørret på 3,1 kg på flue.

Det sier Morten Kvarme som sammen med sin bror prøvde fisket i Snubba rett før sankthans. De fikk ellers ca. 60 ørret der de fleste var mellom 350 – 500 gram som for øvrig er flott steikfisk. Alle i god kondisjon og rød og fin i kjøttet, og var stort sett full av gammarus (marflo). Kun to ørret var magre og han mener det kanskje var fisk som har stått i elva i vinter. De tok ellers på langt nær opp all fisken de fikk, bare det de spiste mens de var der. Fisken på 3,1 kg ble tatt på flue utenfor elvemunningen i elva som renner inn i Snubbavannet fra Holmvatn. Morten som bor i sør-norge sier de synes fisket er så bra at de vil komme tilbake år etter år.

I år har vannet vært stort pga. sen snøsmelting og lave temperaturer og at fisket er såpass bra før sankthans lover godt for resten av fiskesesongen. Nå er det ikke uvanlig at det tas opp ørret over 2-3 kg i vassdraget, men det er alltid flott å høre om slike fiskeopplevelser. Fiskesesongen varer frem til 15.9 så det vil være mulighet for mange flotte fisketurer i et vassdrag med fisk av god kvalitet. Fiskekort kan kjøpes via SMS over mobiltelefonen i tillegg til Internett og hos lokale kortselgere.

Kjøp av fiskekort via SMS over mobiltelefonen er noe dyrere enn over Internett og hos lokale kortselgere pga. gebyr til operatøren. Fiskekort over SMS kjøpes ved å sende en tekstmelding til 2470 og straks etter mottas kvitteringen (fiskekort) på SMS og kjøpet blir belastet telefonregninga. De fiskekortene som er mulig å kjøpe via mobiltelefon og SMS er følgende:

Type fiskekort

Pris SMS    SMS-kode til 2470

Døgnkort

Kr.    86,-     Fiskekort ADF10

Ukekort

Kr.  181,-     Fiskekort ADF11

Båtfiskekort, døgn

Kr.  122,-     Fiskekort ADF13

Båtfiskekort, uke

Kr.  299,-     Fiskekort ADF15

For eksempel skal tekstmeldingen Fiskekort ADF10” sendes til 2470 for kjøp av døgnkort

Sesongkort kan kun kjøpes over Internett og hos lokale kortselgere.

Informasjon om fiske og andre fiskekorttyper samt fiskekortpriser finner du på grunneierlagets sider om fiske og fiskekort.

kai.mathisen@gmail.com

 

 

 

 

 

 

Sist oppdatert 10.07.2015